BLACK WEEK 22 NOV - 2 DES Se alle tilbud her. Gjelder kun så langt lageret rekker.

Sommerens drivhustrender


La oss kikke litt nærmere på sommerens trender innen drivhus. Vi ser at flere enn vanlig gir ekstra kjærlighet til hagen i år. Spennende grønnsaker, koselige innredninger og mye mer.

Å dyrke sine egne grønnsaker, krydder og frukter er noe som lenge har vært spennende, i tillegg til frydefullt å høste, og siden spise. Ikke bare fordi det å ha noe positivt å sysle med hjemme i hagen er rekreasjon på sitt aller beste, men også takket være den positive trenden der flere og flere ønsker å spise sin egen mat. I begge tilfeller blir drivhus en måte å oppfylle en drøm på.

Kortreist mat, fri for sprøytemidler og heller fylt med mer næring og smak er bra for både helsen, miljøet og lommeboken. Det er ingen tilfeldighet at hjemmedyrking har blitt så populært i dagens rådende klima. Det er nemlig både avkoblende og veldig gøy. Du oppdager raskt at det finnes massevis av ulike sorter med grønnsaker, frukter og krydder som er enkle å dyrke frem, selv som nybegynner.

Egendyrkede buketter

En annen trend er å dyrke sine egne småblomster. Å ha hjemmedyrkede buketter på bordet og det å kunne gi bort en hjemmedyrket bukett er noe mange gjør i år. ”Cutting gardens” kalles denne trenden som setter fokus på fargesprakende blomster i hagen, og som du siden kan plukke egne buketter av. Så å dyrke fram vakre sommerblomster og ville blomster er noe som i år skjer oftere enn før i norske hager og drivhus.

Drømmen om drivhus

Å skaffe seg et drivhus er en voksende trend og har vært voksende i flere år på rad. Mange drømmer om å bli drivhuseier og i tillegg til å kunne dyrke frem spennende og fargerike grønnsaker og blomster, så ser flere verdien av å kombinere drivhuset til mer enn bare å dyrke planter der. I dag brukes ofte drivhuset som et ekstra rom i hagen der man kan spise frokoster og ellers ha samvær med venner og familie.

Til alle drivhus

Plantetrender

Noen av de grønnsaker det prates mye om akkurat nå er sorter som skiller seg fra de vi er vant til. Vi kan nevne lilla paprika og gulrot, eller hva med purpurbønner i fargene velur og ”red swan”? Fargeglade grønnsaker som er like vakre som de er velsmakende. Mini-aubergine er en annen favoritt akkurat nå. De små dryppformede grønnsakene er fantastisk fine å legge på grillen. Mange tester også ut å dyrke frem vindruer som vakkert klatrer opp drivhustaket og fyller rommet. En frodig vinranke gir ikke bare god frukt, den bidrar også til en herlig middelhavsfølelse i drivhuset.

Krydderhjørner begynner også å bli et vanligere innslag. Å høste ferske urter og krydder når det passer er en herlig følelse. Basilikum og oregano er en god start, men du velger jo selv hva du helst vil spise selv. Det er bare å sette i gang!

Gjenbrukstrenden passer perfekt inn i et drivhus

Drivhuset og hagestuen har begynt å smelte sammen og ta formen av et orangeri – en plass der vi dyrker våre favorittgrønnsaker og blomster, og tar et glass vin sammen med gode venner. Fantasi er et nøkkelord her – det er kun den som setter stopp for hva du kan gjøre. I dag velger mange å innrede sine drivhus som et eget kreativt rom med møbler, matter, tekstiler og vakre detaljer som du først ikke trodde skulle passe inn i et drivhus. Gjenbruk er populært og trendy i dag og i et drivhus passer gjenbruksartikler ofte veldig godt inn.

Til alle orangerier

Mange forsøker å finne nye bruksområder for sine gamle møbler og innreder også drivhusene med saker fra naturen - en gammel benk kan få nytt liv med litt farge og en vakker gren fra skogen blir en flott innredningsdetalj. Forestill deg å spise en god salat av egendyrkede grønnsaker i ditt drivhus, innredd med naturens egne produkter og gjenbruksartikler i mange farger. Det er en godfølelse det er vanskelig å toppe!


Skap et rom for alle anledninger Bestill drivhuskatalogen for 2024 som er fylt med inspirasjon og tips.

Ange postnummer för att få riktade erbjudanden