Hagestue og drivhus - velg levering og betaling til våren Se aktuelle kampanjer her. Gjelder t.o.m. 2 desember

Hagemat man kan servere i drivhuset

Å flytte middagsmåltidet eller kaffepausen ut til din grønne oase er en enkel måte å sette en ekstra gullkant i tilværelsen på. Lag noe som er lett å tilberede, og du kan se frem til en fin stund ute, enten i eget selskap eller sammen med noen du er glad i.

TIL ALLE DRIVHUS

Nedenfor finner du hagedesigner Nicole Wilsons favorittoppskrifter for hagemat man kan nyte i drivhuset. I tillegg til å være gode og lettlagede, kan det meste også forberedes dagen før.

Hagepizza

Hagepizza

Her kommer en av mine favorittretter med grønnsaker fra hagen. Smør ut creme fraiche på en pizzadeig og riv over en god ost du liker. Jeg bruker vanligvis Jarlsberg ost eller cheddar. Tilsett deretter grønnsaker og topping etter smak med for eksempel hakket chili, hvitløk, friske urter og sitronskall.

Jeg varierer vanligvis litt avhengig av hva vi er sultne på. Litt revet parmesan, salt og pepper fungerer også fint. Klem gjerne litt sitron over alt, og om nødvendig topp med friske urter. Så enkelt og så bra.

Rabarbrapavlova

Du trenger


4 stk eggehviter
3 dl sukker
1,5 ts maismel
500 g rabarbra
80 g sukker
1 klype salt
2 ts sitronjuice
4 dl vispet fløte
20 g hakkede pistasjnøtter (eller mer om du elsker pistasjnøtter som meg)

Marengs

- Varm ovnen til 175 grader.
- Visp eggehvitene til fast skum.
- Visp inn sukkeret i cirka 5 minutter til røren blir glatt og skinnende.
- Visp forsiktig inn maismelet.
- Bre ut røren på en form med bakepapir. Det skal bli 2 runde bunner, ca. 20 cm i diameter.
- Sett formen inn i midten av ovnen og senk varmen til 125 grader. Stek i ca. 45 minutter.
- La bunnene avkjøles helt.

Mens marengsen steker

- Rens og del rabarbraen i passelige biter og legg dem i en ovnssikker form.
- Dryss over litt sukker, en klype salt, og klem deretter over litt sitron. Rør rundt og dekk til med folie.
- Etter at marengsen er klar, skru opp varmen i ovnen til 200 grader.
- Stek rabarbraen i 15 minutter. Ta den så ut og la den avkjøles helt.

Alt dette kan man godt forberede dagen før servering.

Ferdigstill det hele

Visp krem og spre den ut på en av marengsbunnene, legg på ovnsbakt rabarbra og noen hakkede pistasjnøtter. Legg deretter neste marengsbunn på toppen av den første og repeter. Rett før servering: hell over litt rabarbrasaft som ble liggende igjen i ovnsformen. NAM!

Ange postnummer för att få riktade erbjudanden